IK Frej Täby

IK Frejs satsning på flicklagen har blivit en succé

På år har IK Frej Täby Ungdomsfotboll gått från att inte ha några spelare i de äldre flicklagen till 35 spelare. Framgångsreceptet har varit att lyssna på spelarna och forma verksamheten efter det.

Hösten är här med kyligare kvällar och tända strålkastare vid fotbollsplanerna. På Vikingavallen kryllar det av tjejer som vill spela fotboll. Så har det inte alltid varit.

  • Efter säsongen 2018 tvingades vi tyvärr att lägga ner damlaget. Vi hade endast nio spelare och behövde alltid flytta upp unga spelare i 14 till 16 årsåldern, säger Oskar Olson, sportchef i IK Frej Täby.

Förutom att det var svårt att få ihop ett damlag hade IK Frej tillslut inget F16-19 lag.

  • Vi hamnade i ett moment 22, där spelare lämnade oss för andra klubbar för att de ville spela juniorfotboll och inte med damlaget. Att vi lade ner damlaget var det bästa beslutet för att värna om föreningens flickfotboll och damfotboll i framtiden och ge oss tid att skapa ett bra steg mellan flick- och damfotboll.

Inför säsongen 2019 blev det en nystart där fokus låg på att få spelarna att stanna kvar i föreningen.

  • Vi hade mycket möten med tjejerna och lyssnade på vad de ville. Vi insåg efter det att det var viktigt att få miljöer där alla trivs och där de stimuleras på olika nivåer för att hitta olika utmaningar. Vi blandar topp och bredd i samma grupper och nivåanpassar träningarna, säger Oskar Olson och fortsätter..

Läs hela texten på www.rfsisu.se

Text: Pontus Gyllensten

1332 views