IK Frej Täby

Med Fritidsbanken får fler prova på innebandy

Vad gör egentligen en gammal klubba för nytta ståendes dammig i förrådet? Vill du vara med och bidra till innebandys utbredning, hållbarheten och folkhälsan i Sverige – och samtidigt skapa mer plats hemma? Nu är det hög tid att lämna sina begagnade klubbor, skor, skyddsglasögon och övrig utrustning till Fritidsbanken!

Har du någon innebandyutrustning hemma som du väldigt sällan, eller till och med aldrig, använder?
Har barnen vuxit ur skorna, blivit för långa för den gamla klubban eller skaffat nya skyddsglasögon?
Har du genom åren samlat på dig massa klubbor – som du faktiskt inte vet vad du ska ha dem till?

Då är det dags att bidra till att flera kan upptäcka och ta del av innebandyn!
När du lämnar in din gamla innebandyutrustning till Fritidsbanken (självklart är det coronasäkert) ser du till att nya utövare kan testa på vår sport – samtidigt som du bidrar till hållbarheten i Sverige genom att återanvända begagnat material.

– Ju mer innebandymaterial de lokala fritidsbankerna får in desto fler kommer att kunna låna utrustningen och i längden förhoppningsvis börja spela innebandy. På så sätt bidrar man till både innebandyns utbredning och även folkhälsan, säger Svensk Innebandys tillförordnade kommunikationschef Anton Rosenblad.

Vad tar fritidsbankerna emot?

Klubbor
Målvaktsmasker
Målvaktskläder
Skyddsglasögon
Skor
Bollar
Målburar
Sarger
Flaskställ

Hitta din lokala fritidsbank och se öppettider här: https://www.fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank/

Det går självklart bra att även bidra med annan idrottsutrustning, utöver innebandymaterial.

Nyhet från Svensk Innebandy

1656 views