IK Frej Täby och Hammarby fördjupar samarbete

I början av året kom IK Frej Täby och Hammarby överens om att ingå ett sportsligt samarbete, framför allt gällande utlåning av yngre spelare från Hammarby. Då detta samarbete har varit positivt för både Frej och Hammarby har nu klubbarna beslutat att utveckla samarbetet än mer, detta för att skapa en ännu bättre miljö för spelarutveckling.

 

Under 2018 har tre Hammarbyspelare – Dusan Jajic, Marcus Degerlund och Rebin Asaad i omgångar varit utlånade till Frej. Det var resultatet av den överenskommelse klubbarna slöt i början av året. Dialogen har fortsatt därefter, och nu har klubbarna kommit fram till hur samarbetet ska utvecklas.

– Det här är ett riktigt spännande samarbete som vi tror kan bli väldigt positivt för Hammarby över tid. Med det fördjupade samarbetet blir vi partnerklubbar, där vi säkrar ett utbyte med en klubb i Stockholmsområdet på elitnivå. Det innebär att vi inte bara kan påverka utvecklingen av våra egna utlånade spelare, utan även skapa relationer till spelare hos Frej som vi tycker är intressanta, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Märta Rydbeck, ordförande i IK Frej Täby, betonar att Frej behåller sin egen identitet.
– Vi hämtar välbehövlig kompetens i form av tränare och hjälp med den sportsliga ledningen. Frej kommer 2019 spela sin femte säsong i Superettan. Att söka denna typ av partnerskap är naturligt och ger oss resurser till en utökad satsning. Samtidigt är Frej en egen klubb med egen ledning som jobbar med sitt klubbmärke med ideell och lokal anknytning i Norrort. Planen för 2019 är också att stärka organisationen med tillsättandet av en klubbchef som samtidigt får ansvar för att öka intäkterna till klubben.

 

– Utöver spelarutveckling för våra lovande unga spelare innebär det här samarbetet också att vi får möjlighet att utveckla ledare, säger Jesper Jansson.

 

– Konkret innebär det fördjupade samarbetet i nuläget att Stefan Olsson, som under hösten varit assisterande tränare i Frej, blir manager, medan Lukas Syberyjski blir huvudtränare. Vi ber också om att få återkomma kring IK Frej Täbys trupp i övrigt avslutar Märta Rydbeck.

 

 

2782 views