IK Frej Täby

Bortaseger mot Fisksätra

Efter mycket om och men fick vi till en match, egentligen skulle vi spelat på Vikingavallen mot Rådmansö men efter att motståndaren för andra helgen i rad ställde in, fick vi istället bege oss til Saltsjöbadens IP för bortamatch mot Fisksätra från division 4 mellersta Stockholm.

Vi började ganska fartfyllt och motståndaren såg allt annat än bekväma ut. Vi inledde däremot ganska slarvigt med boll och tror inte det gått mer än 10 minuter innan Fisksätra chockartat gjorde ett Youtube-mål. Den studsade på 4 knän innan den letade sig in i mål. Var mest komiskt, varken otur eller irriterande.

Kalle Andreasson var tillbaka under sin korkek som högerback och i matchens 15:e minut visade han varför han trivs som bäst där. Han skar igenom motståndarens mittfält för att avslutligen springa mitt emellan backarna och enkelt göra 1-1. Solo från halva plan. Mycket fint mål.

Bara minuterna senare pressade vi Fisksätra oerhört högt och snodde bollen mitt i motståndarens straffområde och Svenander slog in 2-1 från nära håll, som också blev halvtidsresultatet.

Första halvlek är inte bra och trots att vi har full kontroll är vi osynkade och lite slarviga, bör tilläggas att Fisksätra var rätt vassa i omställningarna men vår backlinje var vår genomgående bästa lagdel och löste de missöden som dom utsattes för.

I andra halvlek kroknade Fisksätra betänkligt och i takt med att vi fick mer tid blev vårt passningsspel bättre och vi sårade motståndaren gång på gång. Jakob Frisk hängde upp en ärta med vänstern från 20 meter i krysset innan ytterligare ett märkligt mål kom…för motståndaren.
Trots reduceringen var vi inte särskilt oroade, dominansen hade med tiden vuxit sig rätt stor. Strax därefter kom också 4-2 från debuterande Berhane, inspel från sidan och två ensamma Frejare kunde raka in den. Fint fotbollsanfall och ett bra mål.

Vi skulle/borde/kunde gjort ett par mål till men slutresultatet skrevs till 4-2. En blomma till domaren som sett till uppgiften gör en fin insats, att döma själv utan linjemän är inte lätt och tyvärr ger det en viss känsla av korp. Efterslängar, offside och linjekollen är ju en betydande del av sporten. Men vi fick våra 90 minuter som var huvudsyftet. Vi gjorde en del bra grejer och en del dåliga, men totalt sett godkänt inte mer.

Backlinjen är stabil och Filip Åkermark får silverskeden som matchens spelare. Erik Wiberg och Emil Svenander löper och oroar över 90 minuter och bör också framhållas. Lagkaptenen för dagen Sebastian Jurell närmar sig formen och är stabil i sin balansroll. Slutligen Kalle som ser ut att spetsa formen med 2 veckor till nedsläpp.

Nu väntar BKV Norrtälje i genrepet på Sportcentrum på lördag.

Mål
1-1 Kalle Andreasson (Higgs)
1-2 Emil Svenander
1-3 Jakob Frisk (Berhane)
2-4 Merhat Berhane (Wiberg)

Startelva
Thomsson
Kalle-Higgs-Frick-Åkermark
Wiberg-Sebbe-Frisk-Berhane
Jiro- Svenander

Byten
Sebbe T- Rasmus
Higgs- Kevin

Bänk
Saman
Kevin
Rasmus

772 views