IK Frej Täby

Premiärmatch hemma – Frej – Djursholm 3-1

Så var det äntligen dags för Frejs damlag att spela säsongens första träningsmatch. Tufft motstånd direkt hemma på Vikingavallen då vi välkomnade div 2-laget Djursholm.

I första halvlek väntade sig sannolikt många en anstormning från Djursholm, men, det motsatta hände. Ett taggat och aggressivt Frej tog hand om taktpinnen. Det var riktigt kul att se våra tjejer spela boll, ibland tappa boll, men ständigt snabbt återerövra boll. Chanser radades upp både i öppet spel och på fasta situationer. Djursholms målvakt visade sig från sin bästa sida, vilket även vår egen Ella Perhat gjorde när hon tog ett friläge vid en plötslig kontring från gästerna.

I halvlekens sista skälvande minuter fick Frej ännu en hörna. På nytt kändes det som att bollen bara inte skulle in denna kväll, men nyss inbytta mittbacken Sara Spets kunde trycka in ledningsmålet på en stolpretur. 1-0 till Frej i paus. Klart rättvist, men samtidigt klart i underkant.

Som väntat kom Djursholm ut i andra halvlek delvis som ett nytt lag. De ville visa att första halvlek inte skulle upprepas. De satte press på Frej och erövrade boll litet högre upp i banan än vad vi sett i första. Samtidigt tappade Frej initialt litet av sitt tålamod, och månne även litet aggressivitet. Kvitteringen kom så på straff genom Djursholms kvicka nr 9, som matchen igenom var det stora hotet framåt.

Kvitteringen innebar inte att Frej blev mer tveksamma. Tvärtom. Sakta men säkert åt tjejerna sig in i spelet igen och blev på nytt det spelförande laget. Chanser skapades, och till sist fick vi se matchen avgöras av två vänsterskyttar. Först 2-1 genom Elin Westlund genom ett patenterat distansskott från högersidan, varpå Lova Nilsson från sin offensiva vänsterbacksposition några minuter senare ville visa att hon också har fin kraft och känsla i dojan. 3-1, vilket också blev slutresultatet.

För Frej kan premiärmatchen sammanfattas som en stor framgång. Visst, allt kan alltid bli bättre. Men med tanke på att det var årets premiär ska tjejerna vara riktigt nöjda. Härlig vilja och intensitet, stora stunder välspelat om än aningen stressat inte minst under andra halvlekens första hälft.

En fin laginsats, men ska några spelare framhållas extra denna kväll så briljerade Ingrid Norwald både offensivt och defensivt och gjorde väl egentligen allt utom mål, och lagkaptenen för aftonen Julia Mangerud stod för viktigt och uppoffrande slit och säkert passningsspel från sin centrala mittfältsposition.

Tack till Djursholm för trevlig match, till domaren för utmärkt och tydlig insats, samt till den månghövdade publiken på läktaren.

Nästa match spelar vi återigen hemma på Vikingavallen, söndag 20/3 kl 11:15 gästas av Huddinge. Välkomna!

//Bakom tangenterna, Per Dela på Facebook Dela på Twitter

665 views