IK Frej Täby

Respass i cupen..

Med en bänk bestående av 2 st blixtinkallade inlånade spelare, en målvakt som vikarierande utespelare och en årsdebuterande Sebastian Jurell kom vi till spel mot Somaliska i söndags. Nu låter det här redan som en bortförklaring, det är det inte, men med tanke på inledningen av matchen kan det möjligen bidragit till en viss låsning hos spelarna.

Matchen startade också chockartat med ett lustigt bortamål redan efter 3 minuter. Efter 5 minuter bröt Hussein nyckelbenet i situation som är ytterligare ett irritationsmoment och efter 15 skadade Daniel Salim knät.

Efter 20 minuter började vi dock komma in i matchen och hade ett överväldigande bollinnehav och ett bortalag som mest flyttade spelare och väntade på misstag. Vi är relativt uddlösa och har svårt att bli konkreta i vårt anfallsspel.

Det uppstod en situation som jag har lite svårt att släppa, den som hade troligen påverkat matchbilden avsevärt. Emil Svenander som ni ser på bilden går upp och helt utan armar, helt utan attack mot målvakten, på boll, nickar i ribban och gör 1-1 på sin egen retur. Domartrion verkade i matchens inledning lika stirriga som vi i gult.

I början av andra gör Somaliska istället 2-0.

Till sist tröttnar Svenander på att vi inte kommer fram och går på eget genombrott och fälls i straffområdet. Jiro gör 1-2. Här har vi ett ganska kraftfullt momentum och åtminstone trodde jag själv vid 1-2 inte bara att vi skulle kvittera utan även vinna. Men återigen utan att bli tillräckligt konkreta och allt stannar vid nästan….

Istället rasar vi fullständigt samman sista kvarten och släpper 1-3 och 1-4 innan Tom Skough från sin backposition klev fram med bestämda steg om dundrade in 2-4 i 90:e minuten.

Genomgående undermålig offensiv insats från första till sista spelare inkluderat undertecknad. Vi är egentligen inte dåliga, mest fantasilösa och vill det inte nog mycket.

Tacksam för att läxan som ändå kom med ett par veckor kvar till seriepremiär och inte senare. Vi har innan den här matchen inte släppt in ett enda spelmål och Somaliska är skickliga när dom ges möjlighet.

Gratulerar Somalia United till avancemanget, ett lag som spelade spelet smart och lyckades med tävlingsidrottens mål och vad allt handlar om, att vinna matchen. Fick dom möjligheterna, så straffade dom oss, 4 gånger.

Har försökt hitta glädjeämnet under söndagen och har svårt att utse någon som sticker ut, situationerna som sticker ut är ändå Svenanders genombrott där han på egen hand fixar en straff och också gör mål (bortdömt). Någon blomsterkvast delas inte ut, det är en kollektiv genomklappning där ingen är varken sämre eller bättre än någon annan.

Slutsatsen: Matchbilden är otroligt lik matchen mot Marockanska där vi har svårt att bli konkreta i anfallet och den stora skillnaden att vi möter ett lag som besitter kondition och tekniskt kunnande nog att straffa oss vid bolltapp.

Startelva
Linus
Ludde- Kim- Tom
Kalle- Frisk- Saman-Hussein- Salim
Jiro-Svenander

Byten
Hussein- Arman
Salim- Jurell

Mål
1-2 Jiro (Svenander)
2-4 Tom (Kalle)

679 views