IK Frej Täby

IK Frej Täby P06 – Säsongsutvärdering 2020

Med P2006-2A sista seriematch mot tabelltvåorna IFK Österåker och seger i förrgår (18/10) stänger vi seriespelet för säsongen 2020. Detta gäller även för P2006-3A laget som spelade sin sista seriematch 13/10.

Några glädjande saker som vi gärna lyfter fram och som vi ledare kunnat både se och märka av under säsongen 2020 är den förhöjda träningsnärvaron, spelutvecklingen på flera av spelarna i truppen och framförallt mycket goda tecken på ett mer kollektivt spelande lag!

Träningsnärvaro
Övergripligt räknat hela 2019 hade killarna en medelnärvaro på 49%.
Målet vi satte upp inför säsongen 2020 var att försöka när vi skulle summera säsongen 2020 att uppnå en medelnärvaro på alla killar inom truppen på 55%. Denna siffra kan vi faktiskt stolt stoltsera med att vi slagit med en procentsats, medelnärvaron på de nu för tillfället 30 st killarna i truppen räknat 1 jan- 18 okt landar på 56% och hela 102 st träningar! En siffra vi ledare självklart önskar se stiger på trots att vi nu går in i kallare och mörkare tider!

Sanktan och träningsmatcher
Tyvärr har det varit ett speciellt år publikmässigt iom Corona, men såväl ledare såsom de föräldrar på avstånd som kunnat se på matcherna våra fantastiska killar spelat kan se en tydlig spelutveckling på flera av spelarna inom truppen och framförallt ett mer kollektivt spelande lag. Ett litet axplock av det som spelarna i truppen fått lära sig är vad “De fyra essen” i anfallsspelet står för och hur de ska tillämpas, flera olika anfallsvapen, grundförutsättningarna i försvarsspelet, kollektivmetoderna i försvarsspelet m.m.

Resultat- och tabellmässigt har både lagen sett till de serier de tillhört presterat helt ok!

· P2006-2A laget låg efter vårsäsongens Sanktanmatcher sist i tabellen, men under hösten hände det något! Laget gjorde ett jättelyft från en sistaplats i tabellen till tillfälligt en tredjeplats under en Sanktanhelg. Detta för att sedan sluta och hamna femma i tabellen.

· P2006-3A hade det i flera matcher såväl under vår- och höstsäsongen det tufft mot flera motstånd, men låg stabilt alltid runt en 4-7e plats och slutar när Santansäsongen 2020 är över på en 6e plats.

Vi har i många matcher hängt med väl spelmässigt, men tyvärr inte fått resultaten med oss. När vi nu trots allt fått vänja oss vid nivån tror vi förutsättningarna finns för ett lyft även ambitionsmässigt nästa år.

Detta beslut tas dock inte förens efter VSK Höstcup är spelad, ett möte med vår kära sportchef Oskar O och ett föräldramöte i november ägt rum.

Från slutet av oktober och framåt kommer vi satsa på att spela en-två 11- manna träningsmatcher/helg för att på så vis kunna sätta spelsystem och spelsätt med killarna. Men framförallt förberedda killarna på vad som komma skall säsongen 2021!

Cuper
Trots det prekära läget med Corona som härjat under 2020 har killarna i P06 kunnat avverka två stycken cuper, nämligen: Vintercupen 2020 och Bjurfors Vintercup 2020. Senare här under hösten/vintern kommer killarna att delta i VSK Höstcup, FC Arlanda Mini Futsal Cup och Stuvsta Indoor Cup. Cuper vi ledare och framförallt killarna i truppen ser fram emot att få delta i och göra bra ifrån sig (om de får och kan gå av stapeln).

Utbildning och utveckling inom P06
Johan har med sin kunskap och tillsammans med kloka familjeledares huvuden under
säsongen 2020 kunnat erbjuda killarna i P06 utbildningar och utveckling genom:

· Barnens Spelregler
· Teoripass
· Spelarutvecklingssamtal
· Fyspass
· Träningstillfällen i Supercenter
· Kick-off i Vinnarhallen på Bosön
· 5- dagars träningsläger med SvFa instruktörer, perceptionsträning med Osama Abbas,
MAQ (styrketräningsprogram), löpskolning m.m.
· Kvalitativa träningar, träningsmatcher och relevanta och kvalitativa cuper
· M.m.

Forza Frej P06!

Ledarna IK Frej Täby P06

2043 views