IK Frej Täby

Förtydliganden om skärpta allmänna råd

Den 29 oktober beslöt Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd för bland annat Region Stockholm, som gäller till den 19 november. Dessa innebär att man ska avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar, matcher och tävlingar, men att barn födda 2005 och senare får genomföra träningar. Stockholms Fotbollförbund följer FHM:s rekommendationer och tydliggör idag vad som gäller för Stockholmsfotbollen.

TÄVLING OCH TRÄNING

Futsalserier
Alla matcher i seriespelet i futsal ställs in till och med den 19 november. Matcherna kommer inte att spelas ikapp. Detta dels på grund av att spelschemat redan är komprimerat, men även för att det är svårt att få tag på halltider. Undantaget är damer div. 1 och herrar div. 2, se nedan.

Futsal – damer div. 1 och herrar div. 2
Matcher i damer div. 1 och herrar div. 2 skjuts upp. Då dessa serier är kvalificerande för högre divisioner måste serierna spelas klart. Vår ambition är att hitta nya speldatum för de två inledande omgångarna som nu skjutas upp.

Victoria Cup och Stockholm Cup
Sammanlagt var det 29 matcher inplanerade fram till 19 november. Samtliga matcher skjuts fram till år 2021 och därmed spelas inga fler cupmatcher under 2020. Det är upp till lagen själva att hitta nya speldatum. Möjlig spelperiod är 2021-01-01–2021-02-28.

OBS!
Alla 32-delsfinaler i både Victoria och Stockholm Cup spelas med divisionstillhörigheten för säsongen 2020, även fast att matcherna kommer spelas år 2021.

Junior-DM Final – Flickor
Finalen i Junior-DM för flickor kommer att spelas under 2021.

Föreningsdrivna Cuper
Fram till och med den 19 november kommer inga cuper, vare sig i futsal eller i fotboll, att få sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform. Om man ansöker om sanktion för en cup som genomförs efter den 19 november – kan det gå att få, men sanktionen dras in om restriktionerna förlängs.

StFF avråder starkt att lag från distriktet deltar i cuper i regioner där det inte finns skärpta råd.

Träningsmatcher
INGA matcher ska spelas. Oavsett ålder, kön eller anledning.

Serier i SvFF:s regi
Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet, till exempel nationella ungdomsserier, högre divisioner i futsal, futsal-SM för 17-åringar. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras från SvFF.
Träningar
Endast spelare födda 2005 och senare får genomföra träningar.

DISTRIKTSLAG OCH ÖPPEN VERKSAMHET
StFF ställer in alla distriktslags- och målvaktssamlingar samt den öppna verksamheten till och med den 19 november. Lagträningar för spelare födda 2005 och senare är visserligen tillåtna, men dessa sker i närmiljö. Distriktslagssamlingar och den öppna verksamheten innebär att spelare samlas från olika delar av Stockholm vilket inte är att föredra.

UTBILDNING
När det gäller föreningsarrangerade utbildningar har StFF kontakt med berörda föreningar. De inplanerade förbundsarrangerade utbildningarna ställs in och alla berörda blir kontaktade av StFF.

BESLUT
Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

Svenska Fotbollförbundets uppdaterade riktlinjer finns att läsa här.

Nyhet från STFF:s hemsida

1387 views