IK Frej Täby

IK Frej Täby FF – Seniorverksamhet

IK Frej Täby FF övertar plats i Div 4 och får till 2021 möjligheten att spela seniorfotboll för både Dam och Herr i Div 4 i samma förening som ungdomsverksamheten.

De flesta spelarna i IK Frej Täby FFs ungdomsverksamhet har spelat i föreningen sen 6-7 års ålder. Under de senaste åren har vi haft glädjen att se väldigt många ungdomsspelare som fortsatt spela fotboll i föreningen ända upp i 19 års ålder, detta både på flick- och pojksidan. Efter interna visionsmöten med föreningens ledare under hösten, framkom det att IK Frej ska verka för att erbjuda seniorspel i IK Frej Täby FF på både flick- och pojksidan efter att man lämnat ungdomsfotbollen.

Joakim Landén ordförande IK Frej Täby FF berättar:
– Vi är väldigt glada för serieplatsen, det ger våra ungdomsspelare även på pojksidan en möjlighet att fortsätta spela fotboll inom samma förening de spelat i under större delen av sina fotbollsliv. Vi har en stor ungdomsverksamhet med cirka 900 spelare, en sund ekonomi och fina träningsförutsättningar, det ger oss möjligheten att driva både ett dam- och herrlag inom IK Frej Täby FF. Kul också att vi fått så positiva signaler från sponsorer som vill vara med och stötta en seniorverksamhet med både dam- och herrlag bestående av spelare som varit Frejare sen barnsben. Sedan tidigare har föreningens F16-19 trupp spelat sig till en plats i Div 4 Dam som ett första steg i “nybygget” av ett framtida Damlag.

Joakim Landén fortsätter

Alliansföreningen IK Frej består av tre föreningar, Innebandy, Dam & Ungdom samt IK Frej Herrfotboll. Herr
föreningen driftar laget i div 1, detta i samarbete med Hammarby Fotboll. Verksamheten i IK Frej Herrfotboll har i många år varit separerad från ungdomsfotbollen och sköts helt separat i en egen förening. Det har funnits ett bra samarbete med Dam & Ungdom men utmaningen med olika föreningar har gjort det svårt för våra ungdomar att spela matcher med herrlaget.

– För oss i IK Frej Täby FF skapar övertagandet av platsen i Div 4 Herr möjligheten till ett seniorlag som är till för våra ungdomsspelare även på pojksidan. Detta enligt vår vision att våra tjejer och killar ska få chansen att representera sin förening på seniornivå. IK Frej barn och ungdomsverksamhet är väldigt tacksam för denna möjlighet.

Hammarby TFF har haft tunt med spelare till seniorlaget hela året och intresset bland spelarna som varit med under 2020 har varit svalt.
Peter Kleve, föreningschef Hammarby berättar:

– Hammarby TFF äldsta pojklag nästa säsong är födda 2004 och kommer spela P17 div.1 så de kan inte dubbelspela. Engagemanget bland ledare och spelare i Hammarby TFF A-lag finns inte längre för en ytterligare säsong, detta har bland annat visat sig i samband med kallelser till matcherna.

4640 views