IK Frej Täby

P12 – Säsongen 2020

2020 var vårt första år med seriespel. Vi kom väl förberedda med rätt många träningsmatcher i oss – både från i höstas och i vårvintras. Seriespelet blev också lyckat med bra engagemang från killarna, stundtals väldigt fint spel och till stor del bra resultat. Vi har absolut något att bygga på för framtiden.

Vi har haft fyra lag med i Sanktan och har dessutom spelat en träningsmatch varje helg för att alla ska få spela. Efter Sanktan-säsongen fortsatte vi med träningsmatcher varje helg tills de skärpta smittspridningsråden kom.

Extra uppskattat var minicupen som vi spelade i oktober på Supercenter tillsammans med Enebyberg och Viggbyholm. Det fina samarbete vi har med grannklubbar som Bällsta, Viggan, Enebyberg, Erikslund och några av TFK-lagen gör det enkelt att ordna matcher.

Måndagen den 22 november genomför vi årets 57:e träning och vi kommer passera 60 innan året är över. Just nu är vi 44 spelare i truppen och 42 av dessa har varit aktiva senaste månaden. Det är 7-8 fler aktiva än vid samma tidpunkt förra året. Bara enstaka har slutat och nio spelare har tillkommit under året. Ofta är vi över 30 spelare på träning.

Vi är sju ledare, men endast två har träningsnärvaro på över 50 procent. Under hösten har vi tagit hjälp av en spelare från U17 på onsdagarna för att få det att fungera.

Nästa år, det sista med 5 mot 5-spel, siktar vi självklart på fortsatt utveckling. Utmaningarna blir att få bättre ordning på träning, emellanåt är det stökigt, och få fler föräldrar att engagera sig som ledare. Vi hoppas också att vi under 2021 får ha ordentlig med publik på matcherna och kan vara med i roliga cuper.
Tack till alla som har engagerat sig i laget på olika sätt!

1681 views