IK Frej Täby

3-0 mot Ängby..

I söndags kom Ängby på besök på Vikingavallen och trots vad som kändes en rätt trött uppvärmning startade vi och genomförde nästan hela matchen på ett fint vis.
Under matchens första halvlek firade vi rätt stora triumfer på vår vänsterflank där Erik Wiberg tryckte sig förbi flertalet gånger, dessvärre var vi något otajmade i dessa attacker men intentionerna var bra.

Det var också just från Wibergs kant 1-0 kom, ett pressat vänsterinlägg som Jiro stötte upp i taket. Mycket vackert fotbollsmål. Jiro hittade för övrigt mycket fina ytor framför Ängbys backlinje, vi kom upp högre med laget och kunde attackera med mycket folk. Higgs tog det säkra före det osäkra och gick tidigt av med sin nyreparerade vad. Salim klev ner i backlinjen, Peiman kom in och i och med detta hade vi ytterligare en offensivt bolltrygg spelare på planen.

Vi hade en genomgående fin rörelse på våra spelare och det fanns ofta alternativ och fler vägar än vad vi sett tidigare att hitta upp. Vi summerar den första halvleken med ett välordnat spel och en rätt bastant hemmadominans.

Vi kliver ut stärkta av första halvleken och ganska snabbt skulle vi också avsluta matchen. Jakob Frisk, som var en del av vårt frejdiga centrala mittfält bjöd på en 20-meters curl i nättaket, klassavslut och bara ett par minuter gick Emil på eget genombrott och fälldes i straffområdet. Emil bombade in 3-0 på den efterföljande straffen.

Fram tills dess är matchen mer eller mindre felfritt genomförd. Med 20 minuter kvar trappar vi dock av på takten, tolererar att vissa ska bli lite sköna och kanske börjar fundera på hur vi ska göra 4-0 mer än ett fortsätta med det som tagit oss till 3-0. Under matchens sista 20 minuter får istället Thomsson bekänna färg och bjuder på en superräddning och Ängby prickar även stolpen.
Med facit i hand är det ingen fara på taket. Trots att det är en träningsmatch så ändå en liten varningssignal som vi ska ta med oss. Spela klart matchen.

Men summeringen är ändå klart godkänd insats.

Startelva
Thomsson
Ludde- Tom- Higgs (Salim)
Salim(Peiman)- Saman- Peet-Frisk- Wiberg
Emil- Jiro

Avb
Peiman, Kim, Hussein

Byten
Kim- Saman
Peiman- Higgs
Hussein- Peet

Mål
1-0 Jiro Manoukian (Erik Wiberg)
2-0 Jakob Frisk
3-0 Emil Svenander

Vi är rätt slitna nu med småskador på en del men vi har också två återvändare från Sportlov i Jurell och Kalle.
Filip Ärlebrant har också anslutit och vi ser fram emot en mellantuff träningsvecka som vi kröner med ny tävlingsmatch mot seriekonkurrenten Somaliska FF i Stockholm Cup, nu på söndag hemma 13:30

672 views